promenad & ett snabbt besök

Idag trotsade jag Tyras feber. Inte så illa som det låter utan jag tog på henne ordentligt, satt henne i vagnen och begav oss ut i det ljuvliga vädret. Tog en sväng i mysiga borstahusen innan vi traskade ut mot sambons jobb. Blev ett snabbt stopp och massa pussar på Tyra innan vi gick hem igen. Vad gott lite solenergi och frisk luft kan göra!


önskas; färre grader

Jag. Blir. Så. Trött. Förra vecka var det magsjuk-tillstånd i olika stadier hemma i hushållet Andersson/Laurenius. Till slutet av veckan började detta ordna upp sig men då, ja då, gick Erics tillstånd över till någon form av utmattning och genomförkylning. Så sen lördag eftermiddag har han med bortsett från några minuter legat deckad i soffan.  Och nu, när Eric är på benen igen, ligger Tyra i hög feber sen igår. Jo man tackar. Även om feber nästan aldrig är något allvarligt kan jag erkänna att man inte är speciellt kaxig när ens lilla ögonsten ligger i något som liknar ett nersövt tillstånd. Hon sover, sover och sover. Mellan sömnen är hon vaken någon minut, leker lite på golvet innan hon somnar om igen. Äta gör hon inte och varm är hon. Ja, glödhet. Hon har innan haft feber men aldrig såhär hög och i mer än en dag. Jag är nog inte världens mest kaxiga person annars men just nu är jag mindre än minst. Jag längtar till en sommar utan förkylning, hosta, feber och allt annat skit.
 
Imorgon är en ny dag. Vi hoppas den är feberfri och kansk lite solig.

time flies

 
När hände allt? Vart sprang månaderna iväg och när blev jag äldre än tjugo?
 
I går fick vi hem dagisplats till Tyra. Eller, förlåt! Förskoleplats. Hon ska till hösten börja på på en förskola ett stenkast från oss. Det var vårt första val och det känns faktiskt jättebra. Det kan i andras ögon tyckas mesigt men vi ska, likt andra mammor och pappor, släppa iväg det dyrbaraste vi har till någon annan som vi i nuläget inte känner alls. Jag är för att barn ska gå på dagis. Ju mer ju bättre för att dra det till det yttersta. Såklart vill jag inte ha Tyra på dagis från öppning till stängning, varken som ettåring eller fyraåring. Men det är bra att vara i barngruppor, leka ute, bli skitiga, få kompisar, ramla av gungan och vara i från mamma och pappa några timmar om dagen. Det har jag alltid tyckt och gör även nu. Men nu när brevet kom så blev det så verkligt. Jag ska börja jobba, vilket jag ser fram emot, men till bekostnad av att ha hela dygnet tillsamman med vår glädjespridare. Jag tror och hoppas, ja jag vet, att detta kommer bli bra. Jag längtar till Tyra blir ett dagisbarn men just nu gör det bara lite ont i mitt hjärta.
 
Det är sjukstuga hemma hos oss. I förra veckan hade vi någon släng av maginfluensa och i tre dagar har Eric legat helt off i soffan. Och då har inte ens dagisbakterierna intagit våra liv än. Tyra är glad som alltid trots en envis förkylning med hosta. Jag är pigg och på benen och ser fram emot kvällens träning. Jag hoppas på total uttömmning av all energi. Det behöver min kropp och mitt huvud.

we love you sun

Vi har spenderat dagen gåendes, i vagnen och i solen. Sol, sol, underbara sol. Efter möte på banken tog vi oss till stugan och pappa. Bror och barn mötte upp innan vi grillade korv till lunch. Sa jag underbara sol? Hem och gästades av Matilda, Nina och Johanna. Va gör man när både vänner och sol tittar in, om inte dricker kaffe och pratar skit.

Avrundade kvällen med planering och mys med mini familjen. Just nu snurrar min hjärna i maximal fart och går på helvarv tjugofyra sju. Men mer om det en annan dag.


tjejen med gommen

Vi kickar igång helgen. Eller startar helgen lite smått. Ikväll vankas det middag hos Sara och Martin. Men innan det ska mycket hinnas med.

Tandläkaren med Tyra. Eh? What?! Förstår att vi ska prata förebyggande och vad vi aka tänka på när tänderna kommer. Men just nu är hennes mun tom. Det ekar tomt på tandfronten och gommen för hennes leende perfekt. Men dir ska vi strax. Sen present handling till morgondagens namngivning och lite smått och gott. Plus handling av mat.

Ja jag får nog skynda, bussen lät inte vänta på lata mig.


summerar & konstaterar

Det har gått några dagar. Ja, det har det faktiskt! Jag har legat, stått och gått med en j-vla urinvägsinfektion. Det mina vänner, det är ingen höjdare. Det gjorde mig mör och mycket låg. Försökte roa Tyris på bästa sätt och sysselsätta mig. Smärtan tig över och jag tog mig till läkaren. Fick pencilin och en lättare utskällning med från en lätt orolig läkare.

Men har även hänt lite roliga saker. Inte bara tråkigheter. Var på Landskrona galan i fredes. Fick klä upp oss lagom fint, äta god mat och applådera fram årets vinnare. Jag blir lika glad varje gång. Spenderade lördagen med mysigt sällskap i form av goda vänner. Frukost på stan och våryra. Grillning på kvällen och en film. Ja, en bra helg avslutades med fotboll och innebandy på söndagen.

Sen till dagens konstaterande. Jag avskyr människor som snackar skit utan minsta lilla aning vad dom pratar om. Vi ska bara ärliga, vi pratar nog alla mer eller mindre skit. Men människor som pratar om personer som de inte känner, som reflekterar om deras personligheter utan att ha bytt tre meningar med dom, de personerna är inte i mina ögon helt hundra. De kommer inte få min respekt, min bekantskap eller något annat för den delen. För att jämföra en grupp idrottsutövare med en nöt man knäcker på julen är lite som att gå tillbaka i tiden och dra slutsatser och fördomar om människor utifrån deras härkomst. Rent av pantat. Det konstaterar vi idag, imorgon och vilken annan dag som helst!


Min profilbild

RSS 2.0