REGN & RUSK

Vädret utanför förnstret är inte speciellt inbjudande. Det har mer eller mindre regnat non-stop sen jag vaknade imorse. Det hindrade dock inte mig från att ta mig ner till stan för en mysig frukost med mina föräldrar, syster och Astrid. En bra start på dagen! Vi avslutade med att gå i lite affärer och jag införskaffade mig en regnkappa, vilket var passande för dagen, ljuslykta och ett kakfat.

Resten av dagen kommer spenderas mestadels hemma med lite små göra. En film ikväll igen hade varit helt okej. Och ja, filmen igår var mycket mycket bra! 


GOBITAR

Igår under kvällen insåg jag att många människor tycker att jag har missat många mycket bra filmer! Jag kan inte annat än fundera ifall de har rätt eller ej. Visst har jag sett vissa som är riktigt bra, men det kanske finns andra ännu bättre! Idag börjar min nedräkning av filmerna jag missat genom åren. Nyckeln till frihet sägs vara riktigt bra. Om sådär två timmar och tjuotvå minuter vet jag om det är sant eller ej.


MÄTTAST

Matkväll sammanfattar gårdagens sista timmar med ett ord. Var och åt middag hos mina föräldrar och herrejäklar vad gott det var! Grillspett med rostbiff och kyckling, ugnspotatis och grillade grönsaker var en fröjd för smaklökarna. Jag stod för kakan till kaffet, men i mellan där fanns det tid för efterrätt i form av vaniljglass med varma hallon. Ni förstår säkert att man var ganska mätt när det var tid för min äppel/kanel sockerkaka. Men äta bör man.. Vaknade mätt för några timmar sen så jag väntar fortfarande på att suget efter frukosten skall komma.

Så frukost väntar efter dagens första matchkläder-ärende!


ÄPPEL/KANEL MUFFINS BAK

Mycket bakande i lägenheten dessa dagarna. Men ugnen är till för att användas, inte sant? Tänkte ta min cykel till affären för att handla några äpplen. Tänkte göra ett sockerkaksrecept, men i muffinsformar och ha i äpple/kanel. Med lite vaniljvisp på toppen blir detta nog kanon. Eller ja, det återstår att se!


♥ SÄNGTID

Min säng, min kudde och min sängkompis gör det lätt att älska sängen..

FLYTTHJÄLPS DAG

Om en timme från nu är det tänkt att jag skall vara redo och klar för att agera flytthjälp för syster med familj. Deras lägenhet har blivit otroligt fin och på vissa plan är jag lite avundsjuk.

Innan dess står det sen lunch på schemat. Idag gör jag det lätt med spödbakadfisk, potatis och remuladsås. Lätt, men oh så gott!


MÜSLI



Dagens hemmagjorda musli fick hamna i en burk under grisen


THAILAND KÄNSLA

Fick en enorm Thailand känsla idag när jag var på jobb. Fråga mig inte hur eftersom jag har sopat tång i flera timmar. Men på något sätt hamnade mina tankar tillbaka till i julas och jag var tillbaka på stranden i Thailand, om än bara för en stund. Någon gång, inom ganska snar framtid, skall jag vara tillbaka på den eller en annan strand och ha min lunch utmed strandkanten. Underbart!


GILLA-KNAPP

Fick till en GILLA-KNAPP under min bild till höger. Förstår inte riktigt hur eller helt enkelt om jag kan se vilka det är som gillar bloggen. Oavsett vad, rolig liten grej som förgyller bloggen lite!

Let's like this..


Sunday without sun.

Gårdagens aktiviteter gick i städningens tecken. Riktigt illa när man tänkter på det nu i efterhand men det var välbehövligt. Blev en tur ner till Lund sen vidare ner till Malmö. Inhandlade dammsugare (efter att jag tagit isönder den gamla mer än den redan var sist jag dammsög). Efter det styrde vi bilen lite längre söderut och gick på IKEA. Blev såklart handlat där med, det kan inte bli på något annat sätt! Hem för att fixa och dona med balkongen. Plantering och städning gjorde så att den blev tipptopp och riktigt mysig! Började sen rota lite i förrådet vilket slutade med en ordentlig storstädning och utrensning. Ja, på en lördag! Känns skönt nu efter när mycket kläder, skor, stor saker och annat smått mög slängts och vi blivit mycket skit fattigare.

Känns som vädret strejkar bara för att jag är ledig denna helgen. Dumt! Tråkigt att det verken blev Ven igår eller idag men känns som cykling på en backig och blåsig ö inte stämmer helt hundra överrens med den tanke jag hade om utflykten. Liksom igår är jag oviss om vad dagen erbjuder! Funderar på att bjuda in mig själv på grillning någonstans..


INSTÄLLT

Dagens planer att åka till Ven för att cykla, bada och ha mysigt i det gröna ändrades idag när vädret utanför är grått och tråkigt. Det känns tråkigt att åka in och inte kunna njuta till fullo av den sommardag som var planerad. Därför väntar vi med Ven tills imorgon och hoppas då på att någon där uppe ger oss sol och värme!

Dagen har med andra ord blivit helfri. Vad som händer är fortfarande inte bestämt, men något trevligt blir det nog. Något förslag? Efter frukost och en dusch är jag redo att möta dagen!


Det där med förhållande

Det sägs att i ett förhållande är det viktigt att fortsätta ha sina intressen, att fortsätta ha skilda saker som man gör utan att allt måste ske tillsammans med den andra. Samtidigt som detta är sant är det såklart också viktigt att man försöker uppskatta varandras anra intressen just för det betyder mycket för den andra. 

Just efter att jag bjudit Matilda och Johanna på en scones frukost tänkte jag att jag skulle försöka bekanta mig med min käraste absolut käraste kompis; dammsugaren!

Jag ringer då till mig käraste och konversationen går såhär:

Jag: Hej, lyssna vad jag gör (trycker på dammsugaren glatt och väntar på stående applåder!)
Han: Vad har du NU tagit isönder?

Telefonlinjen blev efter detta mycket tyst!

Ibland gör man bara saker för kärleken, inget annat!  ♥


MORGONBAK HAR GULD I MUN

Idag är det fredag och det gillar vi otroligt mycket. Jag har förmiddagen fri, jobbar istället eftermiddag, sen väntar en ledig helg fyllt av härligt umgänge. Hade varit skönt isfall jobbet idag uteblev men det är inte så många timmar, så jag får stå ut! Jag har börjat drömma om lediga sommardagar under långtid. Jag ska inte klaga, har varit iväg på två underbara resor under både december och juni så lite jobb måste man stå ut med. Eftersom mitt nästa mål, min nästa resa, skall vara till New York antar jag att jag måste jobba och tjäna pengar till den. Det hade varit underbart att komma iväg dit till jul, men han-den-där har sagt att den få läggas liute längre fram i tiden. Så nu siktar vi till våren.. kanske!

Här hemma blir det strax ett morgonbak. Tänkte utgå från Lailas scones och se vad det slutar med. Några morgonscoens blir det i alla fall! Härlig fredagsmorgon!


VARM

Utanför fönstret är det mulet och lite tråkig stämning. Här innanför väggarna är det v a r m t som in i bomben. Antar att det är lika varmt ute trots den gråa känslan vädret utger. Tog en ordentlig sovmorgon idag efter att ha vaknat tre gånger sen klockan åtta. Men med vilja går allt! Trodde jag skulle orka ta mig ner till stranden idag innan jobb men motivationen för att göra sig klar har saknats. Har istället blivit en lugn och slö förmiddag i lägenheten med lite städ och tv-tittande. Jag klagar inte! Får nog av stranden på jobb, så förmiddagar som denna är verkligen uppskatade.


Kvällskvalité




Efter ett tolv timmars pass på jobb avslutade jag kvällen med kvällsmat på halvmånen tillsammans med Eric. Inget märkvärdigt men ändå helt perfekt. Imorgon skall jag sova ut, LÄÄÄNGE! Gud nåde den som skulle få för sig att väcka mig.. Det kan ge upphov till mitt första slagsmål!


Min profilbild

RSS 2.0