Make it a good one

 
Nyårsafton. Idag önskar jag er alla en härlig dag, ett gott nytt år och en bra start på 2013. Mitt 2012 har varit helt underbart. Trots att jag under de första tre månaderna mådde illa bara jag rörde lillfingret kan jag inte säga att jag inte velat ha det på något annat sätt. I september kom belöningen. Vår älskade Tyra sammanfattar året bäst!
 
Jag kommer att ringa in det nya året med min fina Eric och en Tyra som säkert sover vid tolslaget. Våra planer att vara tillsammans med vänner fick ändras efter besöket på akuten i fredes. Fast vi får ta igen det när lillfisen blivit frisk. Jag önskar mina underbara vänner en härlig kväll. Stora kramar till min underbara familj och er fina människor på Genvägen, er i Arlöv, till er på Ven och er i stora USA. Tack för detta året, låt oss ha spendera många lika bra år till ihop. Och till er som inte befinner er på de givna platsern, ni får såklart också ha en härligkväll!
 
Love.

julfirande, födelsedag och hostattacker

Det händer mycket på några dagar. Framför allt om dessa dagar ligger kring jul. Sist jag skrev var det julafton. Denna spenderades tillsammans med Erics familj och mina föräldrar hemma hos oss. Vi hade mysigt, god mat, besök av tomten och massa andra trevligheter. Jag lägger upp ett bildregn från dagen och kvällen sen. Juldagen är Märtas dag, ni vet min söta brorsdotter. Men denna dag var en sjukstuga för mig och Tyra. Jag besökte doktorn med min förkylning  och Tyra hostade massor. Så dagen fick spenderas med lugnt tempo. Fast, såklart fick vi grattulera den nyblivna tre-åringen med blommor och blader. Sen juldagen har Tyras hosta blivit värre. Vi firade en sen julafton med hela min familj under torsdagen,. Igår fick vi nog av hostan för Tyras del och vi åkte upp till akuten i gårkväll. Detta var tredje besöket för hennes del på två veckor. Och tur var det. Vår lill-fis är lite sjuk och dom tog prover av en stark tjej. Det tyder på att vår lilla tjej har fått kikhosta, vilket vi inte alls gillar! Men hon är stark och glad mellan sina hostattacker och hon kommer kicka den eventuella kikhostans ass bättre än någon annan.
 
 

god jul, vänner.

Hos oss är det lagom stressigt. Julafton ska firas hos oss och dukning och mat börjar komma till din rätt. Katten har fått sitt julbad men Tyra bara sover.

God jul till er fina.


tips efterfrågas

Jag är i stort behov av alla tips jag kan få på hur jag blir av med min onda hals. Det kliar, kliar och kliar. Jag hostar någon gång i minuten och känner mig ynklig. Va ska jag göra? Dricka ngt? Tabletter? Sova kallt? Vad, vad, vad?!


fyra av fyra


bland blåa blad

Jag loggar ut. Trött och hostig! Mer imorgon. Bara två dagar till julafton. Mysiga julen, du får inte få för fort!


Dec. 21, 2012

Raklång ställning från soffan. Ja, Matilda till vänster och jag till höger. Och det efter både kaffe och energidryck.

Idag har vi varit hos doktorn och kollar Tyras hals igen, handlat inför julafton och gjort julgodis. Ikväll väntar middag hos svärföräldrarna.

En bra fredag sådär tre dagar innan julafton.


mys i stora sängen

Vi ligger alla tre och drar oss i vår säng. Tyra pratar ditt eget lilla språk och vi låtsas förstå henne. Vilket sött litet språk! Vi ligger och väntar tills vi ska ringa efter en tid att titta hennes hals. Hon har en jobbig hosta som gör att hon emellanåt inte kan andas. Inte roligt när man firar din tremånader och tredagarsdag.


sugar heaven

Idag har det bakats, ja som det har gjorts julgodis! Först fyllde vi på energi med nybakade morotsbullar och kaffe, sen börjades det. Ja, då byttes morötter mot sämre socker.

Så, nu är godiset till julbordet mer eller mindre klart! Kanske hinner med ett eller två bak till, vi får se.


ovetande söt

Tittar in och säger hej! Lillfisen ska ta spruta och jag ska försöka heja på henne till lite skratt. Tur hon är ovetande om vad som komma skall.


Du fantastiska lilla tjej.

Idag har det gått tre månader. Nittiotvå dagar. Tvåtusenåtta timmar. Hundratrettiotvåtusen fyrahundraåttio minuter och flera jag älskar dig än jag kan räkna till. Idag blir lillfisen tre månader. Mycket kunnde jag förbereda mig på inför ankomsten; jag visste att vi var tvungna att fixa materiella saker såsom säng, kläder och bilbarnstol. Vi visste också att det skulle krävas många blöjbyten av oss och även en del vaggande till sömns. Ja, mycket kunde vi förbereda oss på, men långt ifrån allt.
 
Den asbolut största omställningen från två till tre har varit hur all fokus kretsat kring en då tre /nu fem kilo stor bebis. Detta i positiv mening. Jag har svårt att sätta rätta ord på hur jag känner, men jag ska försöka.  För den obeskrivliga kärlek jag känner för vår fina dotter hoppas jag och tror jag aldrig kommer ta slut, utan kommer växa för varje dag. Jag ser fram emot dagen när jag får höra ditt första ord och jag ska göra allt för att det ska bli mamma, ja vi ska öva varje mammaledigadag vi har tillsammans. Jag längtar tills du kryper och springer och jag får jaga dig i lägenheten så att du inte slår dig på de vassa kanterna. Det spritter i benen när jag tänker på att vi ska åka och bada, leka på lekplatser runt om i stan och när vi ska åka på pappas alla fotbollsmatcher eller kolla innebandy matcher ihop. Jag fasar för hur det kommer kännas i hjärtat när vi har vårt första riktiga bråk eller när jag ligger sömnlös för du är ute första gången. Jag lovar dig att om du bara tillåter kommer jag att följa och hämta dig från skolan tills den dag du tar studenten. Ja, stundenten ja. På tal om det så kommer du aldrig få flytta hemifrån! Och så längtar jag tills ikväll, när jag får pussa dig på pannan innan du somnar och tills imorgon när du slår upp ögonen. Och till alla dagar efter det, när du gör precis samma sak och förhoppningsvis låter mig pussa dig på pannan då med.
 
Ja, den obeskrivliga kärlek jag känner för dig är nog det jag minst av allt kunde förbereda mig på. Jag visste att jag skulle älska dig, men att det kändes såhär mycket kunde jag inte förstå. Du fantastiska lilla tjej!
 

slö söndag

Såhär spenderar vi söndagsförmiddagen. Vi tar igen oss efter två dagar av massa kräkande.

Snart är vi på fötterna igen.


j-vla vinterkräksjuka

Här hemma lever vi just nu i ett magsjukt tillstånd. Mitt kräkande började igårkväll och Erics började för ett tag sen!

Tyra har fram tills nu klarat sig och jag håller alla tummar och tår för att det förblir så!

Innan allt detta började igår hann vi få upp vår gran. Vår fina gran! De svarta julkulorna är underbart fina ihop med de vita små stjärnorna i tyg.


julgransshopping

Idag ska granen upp. Jag och min manliga man har varit iväg och handlat en lagom sne gran till vår lägenhet. Nu återstår pynt och ljus.


luciafirande

Kan ärligt säga att jag inte minns när jag senast ställde klockan på noll fem någonting. Men idag fick jag bekänna färg då jag såklart skulle vara med på syskonbarnens luciafirande. Första startade klockan sju och andra halv nio. Detta följde vi upp med en familjefrukost i stan och nu en lunchtupplur på täcket.

Såklart skulle Tyra också fira lucia ordentligt och då krävs det en krona. Och i present av sin underbara moster fick Tyra denna virkade kronan från märket Tvivla. Sötnöt!


Min profilbild

RSS 2.0