mini-födelsedag.

Maria dagen idag men för oss mest en vanlig torsdag. Torsdagar är simdag för mig och Tyra. Idag fick vi även mannen min blöt i vattnet. Mysigt när det mer eller mindre bara var vi som var och simmade.

Tyra har börjat vända sig och jag kunde inte vara stoltare. Hon är underbar vår lilla skapelse.

Nu har Eric begett sig till träningen och jag och Tyra sitter och väntar på Matilda som ska hänga med oss lite ikväll.

Lite smått och gott denna torsdag. I helgen händer massa roliga saker och jag ser fram emot den så mycket. Den innefattar ju både vänner och familj!


rea rea rea

Underbara klippning, du har varit efterlängtad. Idag var dagen jag väntat på. Rent av längtat efter. Jag har inte tagit tag i saken ordentligt utan mest svurit åt mitt slitna hår. Men idag så. Klippte av en decimeter och jag känner mig helt befriad. Det är ju skönt med kort hår. Jag kommer säkert ångra att jag sagt detta när jag inte kan ha mössa mer, men den tiden den sorgen.

Efter en runda med vagnen och en evig väntan på banken var jag en sväng på bokrean. Orkade inte stångas med alla människor som befann sig där utan gick snabbt bort till barnavdelningen och hittade de två jag ville ha. Fyller ut Tyras bibliotek och hoppas jag kommer då läsa mycket för henne i framtiden.


Feb. 24, 2013

Det gick sådär. Ja, med min önskan alltså. Denna natten var en av de första när Tyra bestämde sig för att vara klarvaken mitt i natten. Så att säga att det gick sådär är att vara positiv. Vid fyra vaknar hon, efter att ha haft x-antal hostattacker innan, och börjar snacka med en fin jollrande klang. Fast att det är världens finaste språk var detta inget jag var intresserad av just då. Så jag lät henne ligga bredvid mig och gav det en chans till sömn. Men icke. Hon snackade med sina fötter i drygt en timme och jag låg bredvid och försökte halvsova.

Men sen sov hon, och det med råga. Strax innan elva lämnade vi tre sängen.

Vi sammanfattar det; lite ont med mycket gott.


i wish

Cross my fingers. Inatt hoppas jag det är natten jag får sex timmars sömn utan hostattacker, bytande av blöja, matande eller vaggande till sömns. Det sista har inte hänt än, men lägger till det på listan för att vara på säkra sidan. Något napp-inputt kan jag acceptera men gärna inte mer.

Ska vi bestämma det tillsammans Tyris? Du vet, en god natts sömn!


♥ by lindex

Lindex. Åh, underbara lindex. Kan konstatera att dom verkligen gör sina guldplagg till barn. Idag fick Tyrisen en supersöt jacka som jag har velat om jag ska köpa nu eller sen ett litet tag nu. Vill ha den i både blått men också deras fina gröna modell. Men idag fick hon en blå av mormor. Tack fina mormor för den fina jackan säger Tyra.
 

låt det ta slut

Igår hade jag fina Emma, Vicky och Alice på besök. Mina två underbara klasskamrater sen högskolan och Vickys söta lilla dotter. Vi pratade om massa och åt god mat. Jag älskar att det med bra vänner kvittar när man sågs senast; det är alltid så underbart att ses och man kan umgås så avslappnat.  
 
Känns som denna blogg är så oinspirerad. Så, så förutfattad nästan. Känns imellan åt som vi sen jul gått och varit lite halvfart och inte riktigt varit helt hundra. Framförallt Tyra. Hon hade en månad under julen som hon var kass. Från att ha trott att det var kikhosta slutade det med att det antagligen bara var en vanlig förkylning. Och, inte för vi kunde säga något annat för alla vi träffade på hade mer eller mindra någon släng av influensa. Men nu har hon blivit sämre igen. Eller ja, hon har inte helt blivit av med sin hosta sen månaden av intensiva hostattacker. Men nu har det kommit tillbaka och är riktigt jobbiga för henne. Så idag fick vi nog. Feber och en riktigt jobbig natt för henne gjorde att jag ringde upp. Och vi fick träffa en underbar läkare som tog sig tid, pratade, lyssnade och skrattade mellan varven tillsammans med henne. Snabba ryck och imorgon har vi en tid för lungröntgen.
 
Känns skönt att hamna rätt. Idag hamnade jag precis rätt hos en man som var menad att arbeta med människor.
 
 
 

en varm hand, ett varmt hjärta

Min älskling är glödhet. Efter gårdagens vaccination var hon så pigg och glad, men det förändrades under natten. Feber och en trött tjej är vad denna tisdag har att bjuda på. Så, idag myser vi massor i sängen och sover i intervaller.

Kan jag vara sympatisjuk och äta massor med glass?


en sådan dag

Sen hjärtedagen har det hänt lite saker. Fredagen betydde middag hos familjen Laurenius. Lördag var det häng med Nina, fotboll, middag sen mellohäng med Nina, Sara, Gabby och Carl!

Idag söndag ligger min sambo och sover i soffan medan jag har placerat mig i sängen, bullat upp med kuddar och sen lagt Tyra bredvid. Jag har fått något skit med magen och den kniper i takt till Tyras intensiva jollrande. Idag löser jag nog inga världsproblem.


hjärtedagen

Jag inleder denna hjärtansdag i tvättstugan. Det är inte ofta men i land tillåts jag att tvätta. Eller, ibland tvättar jag är väl mer en sanning.

Mitt sällskap för dagen har nog arvt min tvättgen.


Feb. 12, 2013

Sådan mor sådan dotter! Vi gillar båda Nyhetsmorgon. Tyra ligger och lyssnar på farbror doktor och jag dricker kaffe bredvid. Tanken va att jag skulle ta mig ut på en lång promenad när vår träning blev flyttad idag. Men jag är trött på denna snö. Vaknar upp till mer snö varje dag. Jag som annars älskar när det är vitt har bog aldrig förr längtat så länge till våren kommer. Har mycket att se fram emot under vår och sommar så jag ser gärna att denna snö gjort sitt för denna delen av året.

Men! Jag får väl försöka hitta energi till att putta runt vagnen i massa snö, för inne ska jag inte sitta hela dagen.


tionde i andra tvåtusentretton

Igår firade vi Johanna som för ett tag sen blev ett år äldre i passet. Det sjöngs en del, vi åt och drack liten mer och hade mycket roligt tillsammans. Kändes konstigt att bra utan min plus en halv. Min mini-me var hemma med sin pappa och hade säkert hur mysigt som helst. Men eftersom hon nuförtiden är lika självklar som min höger arm klämdes det lite fel att inte ha henne inom någon meters area. Jag sticker inte under stolen med att jag tyckte det var skönt att få vara lite själv, alla fall för någon timme. För när jag sen kom in i trappen och skulle öppna dörren in till lägenheten kliade det så i fingrarna och jag fumlade lite halvt med nycklarna för att jag bara ville in och pussa på mini-me. Var nästan så jagat jag ville väcka henne. Men det gjorde jag inte, Eric sa i från.


a thursday with a twist

 
Vi har i veckan laddat för babysimmet idag. Idag ska jäklar i det Tyra fånga ankorna i vattnet. Om hon inte får vi väl köpa ett klippkort på badet för att öva. Kanske det som krävs för att klara första babysimmet. Läs tidigare meningar med din ironiska hjärnhalva. Ne, men vi har sett fram emot dagen bad. Det är en mysig stunda när man är i en stor, relativ stor i alla fall, pool och badar med dom små liven. Glad är jag att jag har en tjej som inte gallskriker när vi närmar oss vattnet, hon tycker tvärtom att det är helt okej.
 
Men innan babysimmet ska vi ladda upp med kolhydrater. Lunch ska intas i stan med pappa som idag är ledig. Syster tror jag ansluter också. Och nu först är det dags för jurymöte inför årets idrottsgala i stan. Eller i år är det första året den heter Landskronagalan men jag sitter med i idrottsdelen.
 
Så, skynda skynda innan vi tar en promenad i det gråa vädret. Först en bild på min glupska sötnos som verkar kunna äta hur mycket som helst.
 
 

♥ tvivla design

Hur fin är inte denna underbara filt från Tvivla design? Jag älskar den. Härliga färger till vagnen nu till vår. Jag hade velat ha en till mig också, så får väl be syster lite snällt!

Hojta till så berättar jag var ni hittar Tvivla design.


välkomna våren

Jag längtar ihjäl mig efter våren. Jag tror vi är många som just nu gör det. Denna mellan perioden efter ju men innan alla fina färger börjar ploppa upp är lite små dryg. Så, om vi alla välkomnar våren tror jag den kommer snabbare.

Har haft en tisdag med mamma-barn gruppen. Tisdagar är träningsdagen egentligen men eftersom jag skulle till tandläkaren idag så fick jag hoppa det och istället sluta upp när det var dags för lunch. Idag bjöd jag på pasta carbonara.

Inhandlade vantar till mössan Tyra fick i förra vecksn. På halva reapriset så jag var mer än nöjd.


4 februari 2013

Det har gått en tid sen sist, och jag ber om ursäkt till alla er tusentals som legat sömnlösa nätter efter nätter. Jag står er i evig skuld. Men sanningen är den att jag inte hittat motivation att sätta mig ner och skriva. Jag anser att det ska komma naturlig och spontant, annars kan det kvitta. Min blogg ska läsas av de som vill och jag försöker inte krydda till det med något som jag inte står för bara för att få läsare eller något sånt. Jag vill att bloggen ska vara personlig i den mån som jag tycker fungerar, en plats där ni kan följa mig och min vardag varje dag och en sida jag kan gå tillbaka till om tio år och minnas massa roligheter.
 
Sen Tyra, ni vet vår underbara lilla varelse, kom in i vårt liv så känns det som att det enda jag skriver om är; idag ska vi på ditt eller idag var det datt. Jag tröttnade på mig själv för jag trodde jag ville skriva om något annat egentligen. Det resulterade i frånvaro från bloggen. För det är ju så att jag vill ju skriva om att Tyra är stelare än en pinne, att hon börjat på bebissim, börjar få en tand och gnäller mer än vi är vana vid, hon tycker om att träffa mina och Erics kompisar och att hon träffat många nya egna kompisar på massa olika plaser. Det är det som intresserar mig mest just nu, det är mitt liv.  
 
Så, från och med nu så ser jag bloggen på nytt född. Med mitt liv. Mitt mammaliv, mina vänner, min familj, mina funderingar, mina hobbis, min Eric, mina vill ha & måsten och framförallt min Tyra.
 

Min profilbild

RSS 2.0