we do love the sun

Påskdagen i kalendern. Denna dag hade jag planerat att vi skulle ta Tyra och gunga för första riktiga gången. Alltså utomhus på en lekplats. Men Eric var krasslig i morse så jag planerade om och bestämde mig för att ta en tidig tur till mamma och pappa eftersom vi ändå skulle äta middag där i eftermiddag tillsammans med alla syskonen Andersson och bihang. Men tänkte; där finns ju lekplatser och säkert en bebisgunga. Men nej, ingen bebisgunga för min ögonsten. Så det fick bli en utedag i solen utan gungandet. Men vi njöt av sol och sällskap.  Och därefter av middag och kaffe. Så bra!
 
Men imorgon hoppas vi på ännu mer sol för då fortsätter vi dagarna ute. Solenergi kickar alla andra energikällor i längder.
 

Kusinhäng

Jag och Tyra hänger hos mormor & morfar. Vi njuter även av Märtas sällskap. Tyra lyssnar på allt skit hennes kusin pratar om. Små och så söta barn.


främmande tulpaner

Utanför vår dörr låg det blommor när vi kom hem från stan. Fina tulpaner utan kort. Så, vem du än är som la ett blomsterbud utanför vår dörr utan att skriva en lapp, tack! Det är ett av många sätt som får en på toppenhumör riktigt snabbt! Så tack igen främmande tulpanmänniska, du gjode min dag ännu bättre.  


why not

Vi inviger påsken med en god frukost på why not. Mysigt som tusan med mina två älsklingar. Påsken 2013 har startat bra.


vi firar påsken 2013

Idag är det mamma, mormor & Tyra dag. Vi har varit en sväng och handlat påskpresenter och nu dricks det kaffe hemma hos mamma. Påsken har börjat bra och ikväll kör den vidare. Tyra ska mysa med mamma och pappa medans jag, Eric och mina svärföräldrar ska ut och äta i Malmö. Ska bli så mysigt.
 
Imorgon firas påsk. Eller firas och firas. Vi ser det som ett tillfälle att ses. Och vet ni. Tyras faster kommer hem. Fina Lolo. Vi längtar. Söndag är ännu en middag innan det på måndag är ett års kalas för fina Carl. Bra påsk som sagt.
 
 
 

earth hour

Ni släcker väl lampan?


tgif känsla

Mammaledig hela veckan tar inte bort den härliga fredagskänsla som brukar infinna sig hos människorna som jobbar och pluggar. Idag är jag och Tyra taggade till max eftersom vi bland annat har planerat dejt med bästa Nina. Igår kom hon hem hel från sin vinterutbildning så vi är extra glada denna fredag.

Ikväll väntas mat och häng till fotbollen hos mamma och pappa. Bra fredag med andra ord.


finaste lägenheten är vår

Jag och min käraste har smått börjat titta på lite annat boende. Med ett ordentligt rum till Tyra. Trots att det är roligt att komma till ev nytt och göra om så kommer det kännas så tomt att lämna vår underbara lägenhet. Den har vi totalrenoverat sen vi flyttade in för lite mer än två år sen. Och den är så bra. Varm! Helt perfekt. Så fin. Trygg! Ja, varför ska vi egentligen flytta?!

Sugen på en enormt fin lägenhet, fint område, bra altan mot väster och nära till bad och fin natur? Hör av dig!


ultimata peppning

Extra taggad blir man när man hittar en ny, oanvänd träningsjacka i garderoben. Det mina vänner, det är peppning. Kom igen mjölksyra, nu kör vi!


att fira kärleken

I lördags firade vi i familjen min underbara och så duktiga syster som blivit ett år äldre. Ibland när vi är samlade kan andra som kommer utifrån uppleva det som stimmigt och få en lätt kaotisk känsla av livet och rörelsen. Detta älskar jag. Det gör att man upplever tystnaden efter som ännu skönare. Och nu är det bara två 'stora' tjejer och en halvstor kille som leker. Om ett år är dom två till. Ja, när Tyra och Bosse växt till sig lät det bli ännu värre. Jag längtar!

Till sommarens alla galaj och tillställningar kommer det vara ännu mer. Men det är så det ska vara. På Tyras namngivning med extra nummer, vars inbjudningskort kanske är på väg till en brevlåda nära dig, kommer det förhoppningsvis hållas låda, av såväl stora som små. Som sagt, längtan är stor! ♥


Vår fina stora lilla Tyra

Det är för mig helt ofattbart. Ju mer jag tänker på det ju mindre förstår jag hur det var innan när vi bara var två. Eller tre om vi räknar med husets herre, katternas katt, vår Pelé. För ganska exakt sex månader sen låg jag nog och svor. Jag upplevde då en enorm smärta, en smärta eller naturkraft ingen som inte fött barn kan föreställa sig. Jag låg nog och hoppades på att dagen skulle ta slut så jag kunde få hålla vår dotter, pussa och krama henne varje dag som kom. Det gör jag inte idag. Eller jo, jag vill fortfarande hålla, pussa och krama på henne, men jag njuter varje sekund av min vardag och även om jag ser fram emot varje morgondag känner jag samidigt att tiden inte behöver gå för fort. Men då, för sex mpnader sen hade jag gjort vad som helst för att tiden sprang uväg och jag vaknade upp med Tyra i famnen. För världens fräckste upplevelse var också min mest smärtsamma, eller tvärt om. Hur man nu väljer att se det. Men vet ni, även om jag då inte riktigt sa det och kanske inte ens tänkte dom tankarna så var det värt varenda onda värk. Jag hade gjort det direkt igen om det skulle behövas. Jag är glad att jag slapp, men sanningen är den att det gav oss Tyra.
 
Jag ska inte ljuga, där finns dagar vi inte förstå varandra. Dagar vi inte pratar samma språk. Dagar jag längtar efter att Eric ska komma hem så jag kan gå in i duschen, tvätta av kräk och tänka på annat än när hon åt sist, har hon fått sin medicin, vad vi behöver packa ner, om hon ska bytas på eller stressa för att hinna med en bestämd tid. Ja, dessa dagar finns också men dom är oerhöt få. För jag älskar min vardag och det är en fröjd att få vakna upp, ta hand om och skratta massa tillsammans med sitt barn, med vår Tyra. Jobbiga nätter, sjukdom, kräk, nummer två, skrik eller vad som tar inte bort glädjen av att få vara hemma varje dag med henne. Visst, mammaledig kan vara det mest missvisade ordet i svenska språket och jag ser det mer som att jag mammajobbar mellan sju till fyra plus många övertidstimmar. Het vad det heta vill, summan av detta är att jag njuter av varje minut.
 
Detta är tack vare dig. Min lilla tjej på lite mer än sju och ett halvt kilo. Du gör mitt liv till det mest underbara som går att uppleva. Jag älskar ditt leende, dina tjocka kinder, ditt skratt, dina små tår, hur du äter, hur du skiner upp när pappa kommer hem, ditt snarkande, din gosiga blöjrumpa, ditt prat och allt annat med dig. Jag tror inte du förstått det än, men jag lovar att jag alla kommande dagar vi har ska försöka få dig att förstå hur fantastisk du är. Jag är så tacksam för att jag fått äran att vara just din mamma. Vår fina stora lilla Tyra.
 

Mar. 16, 2013

Fredagskväll. Fast mer natt i mina vardagliga rutiner. Vid denna tid brukar mina två blå vara slutna sen en timme tillbaka och jag har nästan nått djupsömn. Men idag spenderade vår lila trio kvällen nere i stan hos Fredrik. Jag lagade mat och dom bokade flyg. Nä, jag ska inte med på deras kommande kill-golfresa och sanningen är den att jag hellre stannar hemma. Min annars underbara sambo har sedan tidigt i vårt förhållande klargjort att golf inte är en sport jag borde hålla på med. Och jag accepterar. Den lilla skitbollen kräver mer energi än den ger, detta trots att jag inte ens är nära att nå maxpuls. Följer jag med ut på golfbanan är det i nittionio procent av fallen för utsikten och den friska luften.

Med Tyra är det tvärtom: hon ger betydligt mer energi än hon tar. Idag, 16 mars, blir hon ett helt halvt år. Min stora lilla tjej.


vårkänsla


ups and downs

Det är lite konstigt vilka toppar och dalar man kan ha. Vi har fått en av världens mest tåliga barn, ett snällt och glatt barn trots en lång tid med 'sjukdom'. Ja, där finns de som har det värre men nu ser vi till vår dotters tillstånd. Vi har, som ni vet nu, kämpat med envisa hostattacker, slem, feber, rosslande lungor och en jäkla förkylning nu sen i början av december. Ska vi vara ärliga så har hon varit mer eller mindre sjuk sen hon slog upp sina fina blå ögon tidigt i höstas.

Just nu känns detta så himla tråkigt och jag vill bara checka in på sjukan och stanna tills hon är helt frisk, oavsett om det tar en dag eller sju år. För efter de senaste nätterna har jag tappat tron på mig själv och min förmåga att hantera detta långdragna skit. På dagarna är hon så go och glad och kämpar verkligen på. Men på nätterna känns hon så liten och allt är tuffare för henne.

Råd, tips? Inatt ska jag försöka sitta upp med henne, för det hjälper inte med bara kuddar i hennes eller vår säng. Fler tips är mycket välkomna!

Bjuder på ett glatt foto på min glada tjej.


love, love, love

Efter frukost hos pappa inviger vi vagnen i ett kyligt men soligt Landskrona. Stan och bebisträff står på schemat!


Min profilbild

RSS 2.0