i vått & torrt


på havet vid fiskarna

Idag har vi familjetur. Vi åker båt och roar varandra. Eller ja, vi åker båt! Road eller ej, lycklig är jag iallafall. Se så söta människor jag träffar varje dag!


sjusovare och morgonpigga

 
Att vara morgonpigg i morgonpigg i vårt hem betyder att man går upp någongång mellan åtta och nio. Sjusovare sover fortfarande. Eric och Tyra ligger inne i sängen och sover i kapp. I det avseendet är hon verkligen sin fars dotter.
 
Idag väntar Tyras första barnkalas. Kusinen Märta har fyllt år och lillebror Arvid blir ett nästa fredag. Tyra ska hänga med de stora tjejer och killarna. Och från ett firande till et annat. Ikväll blir det nittoårs kalas för Erics farfar. Inte illa det inte. Så, antar att dagen går i kalasets tecken.
 
 
 

fullt upp

Idag har vi fullt upp här hemma. Enligt min pedant till sambo är min rensning av garderoben ett sätt för oss att "göra något ihop". Jovisst! Efter ett antal år tillsammans vet jag att detta endast är ett sätt för att få bort massa av mina kläder och mer ordning. Men jag köper det med första argumentet. Jag slänger och kan istället fylla på med nytt fint nu till våren.

Samtidigt hos Laurenius/Andersson pågår långkok. Detta är sambons projekt och hans svärfar är inbjuden till middag i eftermiddag.


mot Lund

Det lönar sig att stå på sig antar jag. För i fem dagar har vi ringt sjukhuset i Lund för att få reda på provsvaren och tala med läkaren om Tyras hosta. Det är i dag elva dagar sen vi tog provet och var inne akut. Eftersom det gäller vår dotter, på tre och en halv månad, som inte kan prata och berätta vad som är fel, begär man iaf att läkaren ska ringa upp. Även om det i slutändan visar sig att det inte är något alls, vilket vi helst av allt vill, tycker jag att man följer upp eventuell kikhosta hos en bebis på tre/fyramånader.

Min fina tjej, jag hoppas du bara har en fis på tvären och är allmänt gnällig och trött. Även om detta inte alls är likt dig!


två skor & en scarfs

Hur fina är inte dessa skor från Zara? Jag hade en tröja som jag inte var nöjd med efter att à impulsköpt den och lämnade därför tillbaka den. Istället för att hitta något nytt till mig så hittade jag istället fina saker till Tyrisen. Scarfsen är en snusnäsduk från Solo men kommer passa henne perfekt runt halsen nu till våren.


last week with my ♥

Vi inleder sista lediga veckan tillsammans för denna julen. Eric börjar jobba igen om en vecka, vilket känns tråkigt nu när vi varit hemma alla tre i fyra veckor. Men!

Idag har vi spenderat dagen på väla/Ikea för lite inköp. Tänkas, värmeljus stod som alltid med på listan.


you rock my friends

Jag och Tyra hade en dag runt om hela Skåne igår. Nina hämtade upp oss och vi åkte till Hässleholm för daminnebandy. Efter en tråkig förlust styrde vi bilen mot söder och Malmö. Där blev det mer innebandy innan kvällen började på riktigt. Snälla Tyra trivdes i sina hörselskydd trots att de tryckte till öronen ordentligt.

Nina och Tom hade styrt upp middag och det var perfekt från början till slut. Ja, underbart gott och perfekt sällskap. Det får vi göra om. Snart!


mitt nyår

 
Tanken att vi kunde sitta i mjukisbyxo med en stor toffs på huvudet slog mig. Det var ju bara jag, Eric och Tyra som ska ringa in det nya året ihop. Men efter att ha tänkt tanken både en och två gånger insåg jag att jag såg fram emot att klä mig i nyårskläderna, duka fint och laga trerätters trots att det blev ett nyår hemma med mina fina hjärtan. Så, jag och Eric tog tag i oss själv och gjorde det bästa av situationen. Och jag kan säga att det inte var så illa pinkat, även om det i praktiken bara va en middag med familjen.
 
Vi lagade svampbakelse till förrätt, entrecote med pommes duchesse spritsade blommor, mango chutneysås och en god sallad till varmrätt innan vi avslutade med hederlig chokladpudding med vispgrädde till efterrätt. Jag kan stolt säga att jag lyckades ganska okej.
 
Efter som nyårsfirandet bara innehöll tre personer innehåller bilderna också bara tre. Tack min fina sambo för en mysig nyårsafton, ett underbart tvåtusentolv och den finaste gåvan i livet, jag älskar dig så.
 

Min profilbild

RSS 2.0