Valborgs firande

Dagen har inneburit en massa eldande, främst av Sandra och Oskar. Vi andra har varit i bakgrunden och velat vara där med! Vi började dagen med en härligt lång promenad i regnet. Att det spöade ner märktes inte speceillt mycket inne i skogen. Efter en tur på sjön är vi nu redo för kvällen. Vinfalskan har korkats upp och grillen är strax förberedd. Innan maten blir det lekar, vilket tjejerna skall vinna!

Eftersom min dator har fnatt kommer bilderna när jag kommer hem!


Hundra hoppförsök senare

 

 

(MEN NU HAR DATORN FÅTT FNATT!)


Med utsikt över sjön

Lägg inte en Sverigekarta framför mig och be mig peka på var jag är just nu. Jag hade antagligen haft fel på x antal mil. Nog om mitt dåliga lokalsinne och min bristande förmåga att orientera mig rätt i hela landet. Jag och Nina kom fram för någon timme sen till deras underbart mysiga stuga någonstans i norra delen av Skåne. Lunch har åkt ner i magen och nu sitter jag i ena soffan och Nina i andra och pluggar! Duktigt, vi vet!

Här istugan skall vi spendera dagen, morgondagen och delar av lördagen. Ikväll kommer Tom, Sandra och Oskar. Imorgon tittar även Jesper och Eric in. Tillsammans skall vi fira valborg och ha tre underbart härliga dagar tillsammans. Jag som just nu sitter och njuter av en super mysig utsikt över sjön önskar att jag hade haft ett helt eget ställe, lagom långt borta från verkligheten, att rymma till vissa dagar.

 


Denna dagens slut är morgondagens början

Insåg just att jag varit iväg större delen av dagen. Känns konstigt med tanke på att det annars känns som jag spenderar stora delar av min vardag hemma, pluggandes! Men idag blev det stressplugg i några timmar innan det var dags att agera barnvakt. Detta var ett sant nöje, som alla andra gånger. Min systergåva är verkligen en gåva till alla i hennes närhet. Blev mat hemma hos mamma och pappa utan mina föräldrar men med syster och Eric. Träffade mamma en snabb runda innan det var dags att bege sig till mötet hos Tessan. Herremingud vilken rolig avslutning vi kommer ha nästa lördag. En bra säsong skall avrundas på bästa sätt, vilket nästa lördag kommer att bli!

Nu får jag krypa till kojs. Imorgon blir det uppgång tidigt innan jag ska ut på vägarna! Mer om det imorgon bitti.

(halvpoetisk rubrik, men det får ni ta..)


I ett lusthus på landet

Jag skulle vilja ha ett lusthus där jag kan sitta hela dagen med öppna dörrar, pluggandes och ta in solen. Dagar som denna, när solen skiner ordentligt redan när man vaknar klockan åtta, vill man bara packa en väska och ta sig ut i det fina vädret. Jag som måste plugga hela dagen, eller i alla fall till jag ska agera barnvakt i eftermiddag, får bli inne och studera solen genom fönsterna. Det känns lite halvkasst om ni frågar mig. Men jag litar på att solen är här för att stanna och imorgon ger jag mig iväg vilket ska bli så skönt!

Nu börjar skolan!


Run baby run

Vem har hittat på att det skulle vara skönt att springa? Den personen har inte upplevt riktig njutning! Jag har precis genomlidigt årets mest ordentliga löparrunda. Hur jag överlevde har jag svårt att förstå. Okej, rundan i sig var inte speciellt lång men jag har konditionen gömd, eller mer glömd, där jag inte kan hitta den! Känslan av att spy var inte trevlig, det lär inte heller träningsvärken imorgon vara. Aja, vill man bli fin får man lida pin. Eller hellre, vill man överleva sommarträningen får man ta lite smärta nu i början.. och sen!

(& vill man fortsätta läsa min blogg får man acceptera lite gnäll..)


Kurrandet har en störande melodi

Lunchtid utan lunch är ungefär det som händer i mitt liv i skrivande stund. Min mage kurrar i kapp datorns surr och tillsammans utgör de en riktigt störig och svidande melodi.

Eftersom jag kom hem lite senare från Sara igår där det var film som gällde för oss två och Nina blev det att jag kom i säng igår lite för sent. Detta har satt sina spår! Låter som jag är ett litet barn som behöver nattas genom välling och Disney dags eftertext. Långt ifrån är det inte! Jag behöver mina timmars sömn och är varken en kvälls eller morgon människa. Vilket jag efter 23 års livserfarenhet nu kan konstatera. Men för att kompensera så tog mig därför oväntat nog en sovmorgon i morse. Blev direkt till datorn för att kämpa mig igenom min digitala bok. Det har med handen på hjärtat gått sådär. Men nya tag kommer att tas!

Om cirka en timme har jag lunchdejt i de mer centrala delarna av staden. Ikväll blir det möte, lite löpning och mer plugg! Inget av detta ligger på min topp tio lista över roliga saker att förgylla en tisdagskväll med, men..

That is all!


SMS-väckarklocka




Smörhåla

Fått smått panik på mitt hår. Har en blandning av smör och minilätta i håret. GAH! Tvätta håret varje dag, är det va jag ska behöver göra? Borde raka av allt ihop och smörja in skallen med bredgott!

Länge leve fettigt hår!


Rim

Hej å hå, ut och gå..



Promenad med Nina ger mer mening i pluggpauserna så nu knyter jag skorna!

K A F F E F R U K O S T !

Sitter med kaffemuggen i högsta hugg och försöker skriva på tangentbordet med en hand. Tar sin tid om man säger så.. Funderar på hur jag ska lägga upp dagen för att jag både ska vara en effektiv student men även få ut så mycket som möjligt av det fina väder som idag spås komma. Ibland är det bra att vara distans student. Tänkte att jag ska ta mig ut och få fräknar på näsan!  


Gossip & kvällmat

Idag har det varit en härlig dag. Eftersom kvällen igår inte avslutades på bästa sätt (men dagen var helt perfekt) fick det blir nya tag idag. Pigg och vaken begav jag och Eric oss till stugan för att ta vara på en härligt solig dag. Blev många timmar i solen med korvgrillning och resten av familjen. Var inte hemma från sen eftermiddag och då snörde vi på våra inlines och tog oss runt delar av landskrona på hjul.

Nu har vi precis hamnat hemma igen och kvällen bjuder på kvällsmat. Idag blev det en lyxig sådan med räkor och massa goda tillbehör! Gott!

Sa jag att lag 4 (vi) vann mixturneringen igår? På bucklan kommer det alltid stå att vi vann den första årliga turneringen!


Solen och vänner som värmer!

Igår firade vi Nina som för ett tag sen kom ett år närmre ålderdomshemmet! Blev en härlig trerättersmiddag med goa vänner. Verkligen helt underbart! Tack vännen för igår, det gjorde du med en guldstjärna i kanten! ♥

Idag är det ju lördag vilket betyder mycket innebandy. Om ett tag blir det avslutning med ungdomslagen vilket skall bli roligt, både för våra småtjejer och för alla andra. Detta följs upp av mixturneing mellan dam/herr och några ledare. Småmåls turnering ute i IH hela eftermiddagen innan det är dax att ta sig neråt stan för middag och fest. I mina öron låter det som en bra planerad dag med härligt innehåll! Låt dagen börja!

Eric som det känns som jag inte träffat på år och dag (lätt överdrift) får hela min dag imorgon. Då ska vi ha en dag bara han och jag vilket avslutar veckan perfekt! Min bättre hälft är allt man kan tänka sig och lite till! ♥


Vi blev alla satta i arbete för att göra e...

img_0469 (MMS)

Vi blev alla satta i arbete för att göra efterrätten


Nybakta scones

Nu väntar jag på Matilda och Elin. Frukosten står på bordet och därefter bär det av till Väla.

Min profilbild

RSS 2.0